Порівняння Закладки 0

neoroom.kh@gmail.com

Інтернет-магазин

Вибір шафи-купе буде легшим з нашими порадами

heading_title

Вибір шафи-купе буде легшим з нашими порадами.

  Що б не заплутатися в безлічі комбінацій і варіацій розмірів, внутрішнього наповнення, матеріалів, кольорів і фасадів, розділимо процес вибору шафи-купе на кілька етапів.

1. Розмір шафи-купе.

Шафа-купе виробництва меблевої фабрики "Меблі-стар" виготовляється в розмірах від 900мм до 5400мм по ширині з кроком в 100 мм.

Висоти: 2100мм або 2400мм.

Глибина 450мм або 600мм.

Ширина 2800мм і більш досягається шляхом складання 2-х корпусів. При цьому корпус шафи-купе буде на ніжках.


Звичайні шафи купе 2-, 3-, 4-х дверні, шириною до 2700мм. оснащуються на плінтусі (70мм.)

При виборі розміру шафи-купе для вашої кімнати, необхідно враховувати важливий момент. Якщо в кімнаті використовуються натяжні стелі, то потрібно залишати технологічний зазор в 50 мм між шафою і стелею.

У кожного розміру шафи є свої типи внутрішнього наповнення. Спочатку визначаємося з розмірами, а потім дивимося, яке наповнення буває в цих розмірах.

2. Кількість дверей.

Що стосується ширини фасадів шафи, то краще, якщо цей параметр не буде перевищувати 1 м. При цьому дверцята будуть легше і зрушувати їх буде простіше, та й навантаження на профіль і ролики буде набагато менше, а це дозволить шафі довше прослужити без ремонту.

Одним словом, якщо вам потрібна шафа шириною 1,8 метра, то можна вибрати як двоє дверей, так і троє. Вибір за вами, але пам'ятайте, що чим вужче двері, тим вони легше.

 3. Наповнення корпусу.

Крім розмірів і кількості дверей, на вибір внутрішнього наповнення шафи-купе впливає відповідь на питання про те, хто буде користуватися шафою: ви, вся сім'я або дитина.

Потім визначаємо, що буде перебувати в шафі: весь одяг або тільки верхній. Чи потрібні антресолі, щоб класти туди постільну білизну або дрібниці, для яких не вистачає вільного місця.

Залежно від відповідей на ці питання, потрібно вибрати тип наповнення корпусу, яке точно має відповідати вашим потребам. Якщо збираєтеся зберігати в шафі більше білизни, дрібних речей і аксесуарів - вам потрібно передбачити безліч висувних шухляд і  полиць. Зберігаєте свій одяг на тремпелях і вішалках в основному-тоді передбачте у шафі менше полиць і більше штанг для вішалок.

У нашому інтернет-магазині представлені шафи-купе з різними видами наповнення корпусу. Радимо уважно розглянути їх і визначитися, яке наповнення більше всього відповідає вашим критеріям при виборі шафи-купе.



4. Кольор шафи.

Ось кілька правил вибору кольору шафи:

1. Для невеликих приміщень, де потрібно мінімізувати втрату візуального простору через присутність шафи-купе, потрібно вибирати шафу в тон зі шпалерами. В такому випадку шафа «зіллється» з кольором стіни і буде виглядати візуально менше.

2. Якщо приміщення велике і втратити трохи візуального простору - не критично, шафа-купе може стати яскравим акцентом в інтер'єрі. Її колір слід вибирати на контрасті з шпалерами.

3. Важливо, щоб всі меблі в приміщенні гармоніювали одна з одною і мали однакову фактуру. Наприклад, якщо шафа-купе вже оброблена під «дуб соному», то і всі інші елементи декору і меблів також повинні бути оформлені під той же «дуб соному».

4. Не варто прив'язуватися до кольору підлоги і вхідних дверей. Шафа-купе - це скоріше елемент стіни, ніж дверей або підлоги. Тому і колір шафи варто підбирати виходячи з кольору стін.

5. Тип фасадів.

    - Дзеркало і дзеркало з художнім матуванням - доречно використовувати в якості фасадів шафи-купе, якщо потрібно візуально розширити приміщення.

Технологія: на зворотному боці прозорого скла наносяться кольорові плівки оракал!

  Художнє матування дзеркал - це процес створення матової поверхні, а також надання непрозорості і шорсткості поверхні матеріалу і створення на ній унікального, красивого і неповторного малюнка.


- Фотодрук- найбільш спірний і цікавий варіант, який іноді може зробити декор чудовим, а іноді - убити його геть. Все залежить від того, наскільки графічний образ вписується у приміщення. Так, за допомогою фотодруку можна змінити до невпізнання різні меблі.

Прикрасивши двері шаф-купе фотодруком, наприклад, зображенням водопаду, ви створите особливу атмосферу, яка буде розбурхувати, піднімати настрій.


6. Розсувна система.

Що стосується матеріалів для виготовлення розсувної системи, то це може бути алюміній, пластик або сталь.

Кожен матеріал має свої особливості, але найбільш використовуваним вважається алюміній, так як профілі, виготовлені з алюмінію, мають оксамитовий вигляд, що робить загальний вигляд виробу неповторним і естетичним.

Алюміній надійний, практичний і характеризується тривалим терміном служби.

Пластик не відрізняється особливою міцністю, а вартість сталевого профілю занадто висока.

7. Додаткові елементи.


-Вешалкі для одягу.

Залежно від глибини шафи потрібно вибрати або хромовану трубу, або висувну штангу для плечиків.


- Кутові елементи.

Якщо у вашому приміщенні, де буде знаходиться шафа-купе, місце обмежене, а розмістити потрібно багато різних речей, кутовий додатковий елемент до шафи-купе буде дуже доречним.

У передпокої на полички кутового елемента можна помістити ключі, гаманець, рукавички і сумочку.

У спальні він може служити додатковим місцем для газет, косметики та особистих речей.

Також кутовий елемент може служити і прикрасою вашої шафи-купе. Він використовується і в разі вузького проходу між шафою і іншими меблями.



- Шухляди.

Якщо вам більше подобається зберігати одяг у шухлядах, у вас багато дрібних речей і нижньої білизни, багато членів сім'ї користується шафою-купе і кожному потрібна своя окрема шухляда, вам без замовлення додаткових шухляд не обійтися.


- Карнізи з підсвічуванням.

Меблевий карниз - це декоративний елемент дизайну інтер'єру, який кріпиться на верхній частині шаф. Карниз має велике значення, так як він виконує не тільки практичну функцію, а й декоративну